V naší historicky první kooperační várce jsme uvařili s kolegy z Pivovaru Matuška společnou pivní reminiscenci tradičního krkonošského pokrmu – Krkonošské kyselo. Ač zní užití brambor, hub, kmínu nebo soli v pivu netradičně, stačí zavřít oči a při pití tohoto originálního piva se přenést k rodinnému obědu a zavzpomínat na společné zážitky na chatě, procházky po horách nebo hašteření o to, kdo ze sousedů dělá nejlepší kyselo široko daleko.
- pivní styl: ochucený Sour Ale
- snížené pH
- světlé, svrchně kvašené
- 100 kg brambor na várku
- přidány sušené houby, kmín a sůl
- chmelení Citra (US)
- ječné a žitné slady
- nefiltrované, nepasterované
Složení: pitná voda, ječné slady, brambory, žitný slad, rýžové slupky, sušené houby, kmín, sůl, granulovaný chmel.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář